Výběr oken
Otherm trade

MENU
Nacházíte se: Produkty - Jaká okna vybrat
 

Jaká okna vybrat


Zde jsme pro Vás připravili jednoduchý popis jednotlivých typů oken od plastových oken, přes okna dřevěná až hliníková okna. Určitě budeme rádi pokud se nás obrátíte a mi Vám pomůžeme s výběrem vhodných oken co do materiálu i následně vhodného profilového provedení.Určitě je dobré se v dnešní době zaměřit i na větrání oken, které ja často pomíjeno

 

 

 
Plastová okna jsou ideélní volbou pro každého kdo má rád bezúdržbové věci a je zde skvělý poměr mezi užitnou hodnotou a cenou. Široká paleta barevných provedení uspokojí i nejnáročnější zákazníky.

 

 

 

 

 
Dřevěná eurookna se stále více dostávají do popředí,jejich nespornou výhodou je větší stabilita u velkých ploch, přříjemný vzhled a přírodní materiály. U dřevěných euro oken je třeba ale pamatovat na to, že je zde nutno se o okna starat,ale za to se Vám odvděčí svou dlouhověkostí.

 

 

Dřevohliníková okna jsou variantou pro zákazníky, kteří mají rádi přírodní materiály, ale nechtějí se již tolik zabývat údržbou. Vnější hliníkové opláštění se o to postará. Přes vyšší pořizovací hodnotu mají dřevohliníková okna své místo na trhu jsou to okna luxusní co do vzhledu, tak do technických parametrů.
 

 

 

 

 

Hliníková okna jsou nejdražšími otvorovými výplněmi a vynikají zejména vysokou stabilitou a nízkým opotřebením.Jsou často osazována do moderních rodinných domů a především se používají hliníkové vchodové dveře.
 

 

 

 
 
 
 
 

Požadavky při výběru oken

Základními požadavky pro výběr oken jsou umístění oken, bezpečnost oken, tepelně izolační vlastnosti a v neposlední řadě je to cena oken.

Při výběru materiálu je třeba zvážit umístění oken - dřevěná okna nejsou vhodná např. do vlhkého prostředí.

Při požadavku na větší bezpečnost oken, můžeme přidat dodatečné bezpečnostní prvky a bezpečnostní skla.

izolační vlastnosti oken ovlivňuje použitý profil(mylsíme především stavební hloubku profilu) a typ použitého izolačního skla.

Cena oken může být značným měřítkem,ale nelze požadovat okna s vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi a například bezpečnostními prvky za příliš nízké ceny. Je třeba provovnat zda nabídky obsahují srovnatelné výbavy, zda firmy reagují na případné reklamace atd.

 

 

Montáž oken

Odborná montáž oken je pro správnou funkčnost oken rozhodující. Velmi vhodné je nechat si vyrobená okna také odborně namontovat dodavatelem. Jedině tak může dodavatel oken garantovat plnou záruku na okna pod dobu 5 let.
 
 

Pokud potřebujete konzultaci k Vašim oknům, neváhejte kontaktovat naše odborné partnery OTHERM.

  07 | 06 | 2021

Letní akce 2021

Letní akce 2021

Zahajujeme "letní slevy" na plastová okna a dřevěná eurookna. Čerpejte výhodné letní ceny. Platnost akce 21.6.2021-21.9.2021

  25 | 01 | 2018

Zimní slevy 2018

reference okna, dveře reference okna, dveře reference okna, dveře reference okna, dveře
Zobrazit klasicky
Zobrazit mobilní verzi