Dřevěná okna, která uspokojí i nejnáročnější požadavky.
Otherm trade

MENU
Nacházíte se: Produkty - Dřevěná okna a dveře
 

Dřevěná okna, eurookna a dřevěné dveře - kvalita od známého výrobce


Nejstarším a prověřeným materiálem pro výrobu oken a dveří je dřevo.Proto, kdo vybere dřevěná okna a dřevěné vchodové dveře, vybírá osvědčený materiál, který je prověřen dlouhými generacemi.V dnešní době výroba oken pokročila a veškerá dřevěná okna a dveře jsou vyráběna z vícevrstvých lepených hranolů(tzv.eurohranolů)Díky používání technologie lepených hranolů je eliminováno případné kroucení rámů dřevěných oken
Námi dodávaná eurookna TWW mají standarně přídavné těsnění na rámové okapnici a pro eliminování tvorby kondenzátu na spodní části skel, mají hluboké uložení skel.

Zašlete nám Vaši poptávku a my Vám rádi zpracujeme cenovou nabídku a domluvíme zaměření Vašich oken zdarma.Dřevěná eurookna TWW mají vynikající tepelně izolační vlastnosti a špičkovou povrchovou úpravu. 
 
Dřevěná eurookna a vchodové dveře můžete vybírat ze tří profilových řad a to IV68, IV84 a IV94. k dřevěným oknům můžete vybírat ze čtyř  řad dřevěných vchodových dveří a široké škály modelů.

Pro vysokou tvarovou pevnost a vynikající tepelně izolační vlastnosti jsou dřevěná eurookna vhodná pro moderní velké prosklené stěny.Můžete okna kombinovat s posuvnými systémy terasových dveří a tím vytvořit mimořádně estetické komfortní provedení rodinného domu.


 

Úprava povrchu dřevěných eurooken

Dřevěná eurookna dodávaná naší společností jsou pro co nejlepší ochranu dřeviny, která je namáhána vnějšími vlivy, opatřena třístupňovou úpravou povrchu.
 
Tyto úpravy povrchu se provádí na automatické lince, kde je prováděno i řízené sušení v sušících tunelech.Díky tomuto automatickému systému je zajištěn proces ve stálé vysoké kvalitě.
 
Hloubková impregnace  
Díky této impregnaci, která obsahuje aktivní složky a proniká do hloubky 2mm je dřevo chráněno před působením vlhkosti, plísní a dřevokazných hub.Tato impregnace je nanášena na jednottlivé díly i rohové spoje před konečným zalisováním do hotových rámů a křídel.
 
Barevný základ
Tato vrstva důležitá kvůli barevnému odstínu, zlepšuje vzhled povrchu a omezuje změny v barvě finální vrstvy.Základ také chrání dřevo a zajišťuje optimální přilnavost finální vrstvy.

Vyplnění přiznaných spojů
Speciální pružný plnič, který zamezuje průniku vody do rohových spojů dřevěných oken.
 
Ochranná vrstva
Závěrečná ochranná vrstva, která vytváří tvrdý,ale zároveň elastický povrch dřevěných oken a dveří.Tato vrstva je odolná především povětrnostním vlivům, ale i mechanickému poškození a některým druhům chemických prostředků.
 
 
 

Hranoly pro dřevěná okna

Dřevěná eurookna TWW se vyrábí dle hloubky profilu z tří nebo čtyřvrstvého lepeného hranolu.Tyto eurohranoly se vyrábí ve dvou variantách:
•    podélně napojované (cink) - na vnějších pohledových lamelách jsou viditelné spoje

•    podélně nenapojované (fix) - vnější lamely jsou bez spojů  
Tento rozdíl mezi fixním a napojovaným provedením dřevěných oken nemá žádný vliv na kvalitu a mechanické vlastnosti profilu a  je výhradně estetický. U smrkových lamel delších než 2m je možný jeden spoj a na lamelách delších než 2,5m jsou možné 2spoje.V případě meranti a dubu jsou hranoly vždy pouze ve fixním provedení. 
 
 

Dřeviny

Dřevěná okna jsou nejčastěji vyráběna ze smrku, borovice, meranti a dubu.
 
eurohranol-smrk Smrk
  • nejčastěji používaná dřevina.
  • světle nažloutlé a barevně výrazně odlišné vsrtvy dřeva jarního a letního letokruhu.Nemá znatelné jádro.
  • dřevo s výbornými fyzikálně-mechanickými vlastnostmi je pevné, pružné a lehké.
 
eurohranol boroviceBorovice 
  •   v této dřevině je vyšší obsah pryskyřice díky níž má vyšší odolnost proti povětrnostním vlivům
  • výrazná struktura a kresba dřeva
  • lehké, pružné a pvné dřevo je těžko nahraditelné pro výrobu oken
  • mimo bílé barvy a světlých odstínů je vhodná pro většinu odstínů lazur a barev RAL
   eurohranol meranti Meranti
  • nejžádanější tropická dřevina
  • vyznačuje se červenohnědým zbarvením
  • polotvrdé dřevo s vysokou tvarovou stálostí a malou objemovou roztažností
  • velmi odolné proti plísním a houbám 
 
Dub je tvrdá, těžká dřevina se značným množstvím tříslovin. Typickým znakem jsou mohutné dřeňové paprsky dobře viditelné na všech řezech.


  07 | 06 | 2021

Letní akce 2021

Letní akce 2021

Zahajujeme "letní slevy" na plastová okna a dřevěná eurookna. Čerpejte výhodné letní ceny. Platnost akce 21.6.2021-21.9.2021

  25 | 01 | 2018

Zimní slevy 2018

reference okna, dveře reference okna, dveře reference okna, dveře reference okna, dveře
Zobrazit klasicky
Zobrazit mobilní verzi